Altijd zelf je kleding willen maken of altijd al willen leren hoe je die leuke kinderkleertjes maakt?

Kom dan op naailes en leer  stap voor stap alle basisbeginselen.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

De lessen zijn bij Atelier Zoo Creatief in kleine groepjes van 4-5 cursisten en zijn op maat gemaakt voor jou. Je maakt je eigen creatie waarbij je leert werken met patronen, op stof leggen, knippen en naaien met de naai- en lockmachine. Ook de meer geoefende naaister die meer kennis op wil doen, de tips en trucks meekrijgen of gewoon graag een ochtend of avond met kleding maken bezig wil zijn is van harte welkom.

 • 20130907_122338De lessen kunnen het hele jaar door beginnen.
 • De lessen zijn op verschillende ochtenden en avonden en altijd in kleine groepjes van maximaal vijf personen.
 • Iedere cursist werkt aan zijn eigen creatie op zijn eigen niveau.
 • De lessen duren ieder twee uur.
 • Je kunt vrij gebruik maken van de naai- en lockmachines in het atelier. Als je liever op je eigen naaimachine werkt kun je deze  natuurlijk ook meenemen.
 • Je neemt zelf een aantal basis materialen mee zoals een schaar, spelden, tornmesje, meetlint, naalden, rijggaren, patroonpapier, kleermakerskrijt en naaigaren. Ook de stof om je creaties mee te maken schaf je zelf aan.
 • Er zijn in het atelier vele patronen aanwezig waar je gratis gebruik van mag maken.

De kosten komen op € 15,- per les, per maand te voldoen. Zie de betalingsvoorwaarden onderaan deze pagina.

 

20130819_203146Lesdagen en -tijden zijn:

Maandagavond van 19.00 t/m 21.00 uur 

Dinsdag :    ochtend van 9.00 t/m 11.00 uur en avond van 19.00 t/m 21.00 uur

Woensdag:  ochtend van 9.00 t/m 11.00 uur,  11.00 uur t/m 13.00 uur en avond van 19.00 t/m 21.00 uur

Donderdagavond: 19.00 t/m 21.00 uur

Vrijdagochtend: van 9.00 t/m 11.00 uur en van 11.00 tm 13.00 uur

 

 

 

Betalingsvoorwaarden van de naailessen

 • De cursist betaald aan het begin van de maand voor het aantal lessen van die maand. Dus als er vier lessen in een maand vallen betaal je € 60,= 
 • Voor een nieuwe cursist wordt bij aanvang van de eerste les twee maanden afgerekend. Deze tweede maand lesgeld, of borg, wordt na opzegging met de laatste maand verrekend.
 • De lessen worden steeds voor een volle maand aangegaan en kunnen per maand met het in acht nemen van een maand opzegtermijn worden opgezegd.
 • In overleg wordt een vaste dag en tijd afgesproken voor de naailes. Indien de cursist een keer niet kan op die dag kan in overleg gekeken worden of de cursist die les kan inhalen op een andere dag/tijd, mits daar ruimte voor is. Na opzeggen kunnen lessen niet meer worden ingehaald.IMG_1534
 • Lessen die niet worden bijgewoond worden niet vergoed.

Je kunt het bedrag tijdens de eerste les van de maand, per pin, contant of door van te voren overmaken naar rekeningnummer: NL91KNAB 0413 4003 36  tnv Zoo Creatief, te Almere.

Om je op te geven voor de lessen, informatie over beschikbare lestijden en verdere vragen omtrent de naailessen kun je bellen, whats-appen met Suzanne Jonker op 06-48353507 of een e-mail sturen naar suzanne@zoocreatief.nl

 

Nieuw !! Workshop Lockmachine

Heb je een lockmachine ? Dan gebruik je deze misschien alleen voor het afwerken van randen of het locken van tricotstoffen terwijl je zoveel meer kan doen met een lockmachine ! Tijdens deze workshop leer je meerdere toepassingen van de lockmachine zoals: een rolzoom, schulpzoom aan tricotstoffen, meelocken van elastiek en een halsboordje aanzetten maar ook om een hoek locken en hoe hecht je de begin en einddraad af. Je krijgt een werkboekje waarin opdrachten staan die je gaat uitvoeren op proeflapjes, door deze lapjes in het boekje te bevestigen krijg je een naslagwerk voor thuis.

Je werkt op je eigen lockmachine, neem deze dus mee samen met het voetpedaal, extra voeten en gebruiksaanwijzing.

Duur: 2 uur    kosten: € 39,=

Een dag en tijd kan in overleg ingepland worden. 

 

 

Beeldmerk_Pinnen_ja_graag_2_regels_370x255mm-300x206